Logring kommer fra hjertet
 

Kan håndstående og dyrevelferd kombineres? 
Forrige sommer gikk til å fullføre "Opp Ned" - en manual i håndstående. Den påfølgende suksessen var hjertevarmende og til tross for heller manglende markedsføring selger fortsatt manualen den dag i dag.

Men - denne manualen behøver ikke å "selge" mer. Jeg har, i likhet med de fleste i vår situasjon, mer enn nok av det jeg trenger. Livet er selvfølgelig ikke en dans på roser hver bidige dag, men de gangene rytmen og blomstene skulle være fraværende så trenger jeg kun å si ifra og/eller spørre om hjelp, og hjelpen den kommer.

Men det finnes de som ikke har en stemme - som ikke kan spørre om hjelpen de fortjener og hvis dager er preget av vold, forsømmelse, sult og frykt. 

Møt Chucky. Hun er en av de omtrent 230 hundene (+ to esler og 18 katter) som har blitt tatt inn av Suflete Dragi (trykk her for mer info om organisasjonen) i Bucuresti, Romania. Jeg fikk høre om denne organisasjonen gjennom bekjente og tok kontakt med eieren (Anda Murgu) for å lære mer. Å høre hvordan disse dyrene ble tatt i mot og tatt vare på var rørende og sett opp mot ressursene de hadde, både menneskelige og økonomiske, besatte det meg til å gjøre noe.


I Bucuresti var det ved siste opptelling 60 000 løshunder. Det svimlende antallet er ikke tilfeldig. Under Nicolae Ceaușescus styre havnet et stort antall familier på flyttefot, uten mulighet til å ta med kjæledyrene sine. Grunnet utilstrekkelig sterilisering/kastrering har dette ført til at denne byens antall av løshunder er det aller høyeste i Europa.
Situasjonen for hundene er brutal. Ikke bare er de mange om beinet ute på gatene, men dersom de blir tatt inn/fanget av et offentligheten har de få uker (noen ganger kun 14 dager) før de blir avlivet.


Nå over til noe litt annet.


Trykk her.


Trykk på linken og du får direkte lastet ned en manual som gir deg en av de mest grundige innføringene i håndstående som finnes på markedet. Den inkluderer fire forskjellige treningsprogram, et komplett øvelsesbibliotek og en inngående analyse av hva en håndstående egentlig består av.  Kjør på - ingen kostnader, ingen fotnoter og ingen dårlig karma!
Dette er noe som gleder meg å kunne dele og som jeg personlig ikke trenger å få noe tilbake for.

Det eneste jeg ber om, er at du vurderer å bidra. Anda Murgu og hennes kompanjonger trenger all den økonomiske støtten de kan få slik at de får på plass det følgende:

  • et nytt gjerde,
  • en ny innhegning for bikkjene
  • en stall til eslene (disse bor for tiden i garasjen til Anda)
  • et lite hjem til kattene (som per dags dato bor i Andas leilighet)
  • 2 septikktanker
  • strøm
     

Slik kan du bidra

 
 

KNAPPEN over LEDER TIL EN DONASJONSSIDE FOR SUFLETE DRAGI.
BELØPET ER VALGFRITT OG JEG GIR MIN PERSONLIGE GARANTI PÅ AT ALLE PENGER GÅR TIL RIKTIG STED OG FORMÅL.


Jeg tror vi kan få dette til.

Om enn det bare ender opp mer å være promille av oss som er villige til å sette oss inn i situasjonen og bidra deretter, så har vi potensiale til å gi et annet vesen muligheten til å føle seg bedre. Vi kan gjøre det vi kan for å bøte på skaden som har skjedd - at vi velger å gjøre dette, selv om det ikke er vi personlig som har skapt situasjonen, er ikke kun en god handling, det er også essensen av det å være medmenneskelig, noe vi også burde øve oss på å være for de som ikke er mennesker.

 

Et innblikk i Suflete Dragis virksomhet.

En minidokumentar om situasjonen for Bucurestis løshunder. Her belyses saken fra flere sider, og man får innsikt i at problemene skapes fra flere enn en gruppe mennesker. (Advarsel: Grafisk innhold)